Een actieve en avontuurlijke kanotocht met de kinderen in eigen land.


Avontuurlijk jouw eigen kanovakantie beleven samen met de kids, gewoon in Nederland zelf.


actieve kano vakantie

kanotrektocht offerte

De start van een leuk kano - avontuur.


Het kano-avontuur begint al in de Noordpolder.
Deze polder ligt in het meest noordelijkste puntje van Nederland. In de tijd van Napoleon is de polder al aangelegd. Vanaf recreatieboerderij de Waddenhoeve wordt er per kano vertrokken naar Warffum. Onderweg passeer je een oude keersluis in de dijk en niet veel later maak je al een eerste schutting mee in de schutsluis van Warffum, waarna je op het Warffumermaar komt.

Een kanotrektocht over het water van de mooie provincie Groningen.


Vanaf dit punt ga je een rondreis maken door een leuk deel van de provincie.
Je overnacht op steeds weer een andere plek. Onderweg kom je door natuurgebiedjes, vaar je over diverse watertjes, waaronder de maren, oude rivierlopen, mogelijk een meer, kanalen en kanaaltjes, sloten en noem maar op. Ook kom je in oude stadjes, oude (vissers)dorpjes, en misschien wel zelfs door de stad Groningen. Je komt door oude keersluizen die in vroegere tijden het zeewater dienden te keren, maar ook door nieuwe sluizen. Je vaart onder oude vervallen bruggetjes door, maar ook onder nieuwe moderne, drukbereden bruggen.Wat je precies meemaakt en waar je uiteindelijk terechtkomt bepaal je uiteindelijk allemaal zelf. Er is de keuze uit een aantal kant en klare routes voor een onvergetelijke kanotrektocht. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om op basis van een vaarkaart, zelf een kanozwerftocht samen te stellen.

Overnachten op kleinschalige en knusse kanocampings


S’avonds leg je aan en sta je op een kanocamping aan het water of op een wat grotere camping met vermaak voor jezelf of voor de kinderen. De meeste mini campings verhuren ook blokhutten, voor een wat comfortabelere overnachting. Vaak is er ook wel een B&B in de buurt van een camping te vinden.

Koken op het kampvuur


Het eten kun je koken op het kampvuur. Je kunt bij ons een uitrusting huren, recepten en een instructie  meekrijgen, waarin staat hoe je dit het beste kunt doen. Onderweg kun je aanleggen in een afgelegen dorpje of oud stadje om de inkopen voor de volgende dag te doen. Natuurlijk kijk je dan meteen even rond in zo’n plaatsje of bezoek je het plaatselijke (huiskamer) café voor een kopje koffie en het laatste nieuws.

kanotrektocht offerte

Kinderen mee op kanovakantie.


Voor de kinderen is er een eigen routeboekje. Wat is er nu leuker om de kinderen uit te laten puzzelen waar de kanotocht naar toe gaat?

De ouders kunnen dan meekijken of je nog steeds de juiste koers vaart. Onderweg kunnen de kids een hengeltje uitwerpen of insectjes vangen. Om ze later onder een vergrootglas te kunnen bekijken in een meegeleverd insectenpotje.

De etappes voor gezinnen met jonge kinderen zijn bewust kort gehouden zodat er onderweg voldoende tijd is om uit te stappen en rond te kijken. Een speelplek of museum te bezoeken, of om een terrasje te pikken.

Middels het routeboekje word je onderweg door ons geattendeerd op de diverse bezienswaardigheden, belevenissen of activiteiten. Voor wie vroeg op de plaats van bestemming aankomt is er meestal nog een kanoroute of bezienswaardigheid die 's middags of 's avonds ter plaatse nog bezocht kan worden.

Hoe werkt het, dit kano-avontuur ? Reserveren en tips.


Achter de button "offerte maken" schuilt een Excel bestelformulier. Daar vul je op in, welke kano en welke materialen je van ons wilt huren en voor hoe lang. Het formulier toont je dan meteen ook de kosten.

Het zou fijn zijn dat je dan meteen ook een kanoroute die je wilt varen en/of jouw wensen opgeeft. Dan kunnen we alvast met je meedenken en jou mogelijk adviseren.

Je slaat dat Excel formulier voor jezelf op, op jouw computer en mailt die dan naar ons. Via de gewone post krijg je daarna een reserveringsbevestiging thuisgestuurd met daarbij de (aanbetalings)nota. Zodra die nota is voldaan krijg je van ons via de mail nadere praktische informatie toegezonden over jouw kanovakantie.

We adviseren je om je te gaan richten op het kamperen i.p.v. B & B's, omdat die vaak op dat moment al vol zitten of in de praktijk te ver van een route af liggen.
Bij kamperen kun je op een vermoeiende dag besluiten om eerder te stoppen en een camping eerder aan te doen. Als je een B & B geboekt hebt, dan moet je op zo'n dag wel doorvaren en wordt het mogelijk niet leuk meer.

De routebeschrijving die je op de dag van vertrek van ons meekrijgt, mag je beschouwen als een goed bedoeld advies. Je mag daar naar eigen inzicht gerust van afwijken. Er zijn vaak afsnijd-, maar ook verleng- mogelijkheden of alternatieve routes te kiezen. Al naar gelang de omstandigheden of wat jou leuk lijkt.

De campings hoef je van te voren niet te reserveren, want ze hebben altijd wel plek. Zou je die wel van tevoren allemaal reserveren, bedenk dan wel dat jij jouzelf daarmee dan ook verplicht om die camping daadwerkelijk aan te doen. En bij tegenslag zoals slecht weer, of wind tegen, door te moeten varen. Wij adviseren altijd om een camping onderweg pas te contacteren, op het moment dat het je duidelijk is, dat je die camping ook werkelijk kunt halen die dag.
Avontuurlijke kanotocht in Groningen. Avontuurlijke kanotrektocht in Nederland. Kano verhuur Groningen. Kanocamping Groningen. Kanoroute Groningen