Voor iedereen, die wil gaan genieten van de vrijheid, de rust, het water, de historie en de natuur.

Het kano avontuur biedt jou een onvergetelijke en avontuurlijke kanovakantie in Nederland.

kanovakantie in Nederland


Voor wie?


In principe is deze kanovakantie geschikt voor iedereen die actief, zijn- of haar vakantie door wil brengen in

kanotrektocht offerte

eigen land. Met partner, vrienden, kinderen, of met het hele gezin. Er zijn verschillende kanoroutes beschikbaar die voor velen geschikt zijn. Je krijgt een gedetailleerde routebeschrijving van ons mee.

Voor een gezin met jonge kinderen is er bijvoorbeeld een leuke route met kortere etappes.
Onderweg zijn er diverse aanlegmogelijkheden om even de benen te strekken,een speelplek te bezoeken of naar een bezienswaardigheid te gaan.

Kinderen kunnen een netje en een hengeltje meekrijgen om onderweg of op de camping te gaan vissen. Voor de geoefende kanovaarder zijn er routes met wat langere afstanden die door een groter deel van de provincie gaan.

Een meer oversteken, een oude rivier afvaren, de stad of een natuurgebied verkennen, dit zijn de ingredi├źnten die je kunt verwachten als je een van deze langere routes kiest.

In pricipe kan je jouw kanovakantie zo lang of kort maken als je zelf wilt. Een weekend, lang weekend, midweek, hele week of 14 daagse, bij ons is dat mogelijk.


Voor het eerst kanovaren?

Mensen die voor het eerst willen gaan kano├źn helpen we op weg. Vooraf krijg je een kano vakantie instructie thuisgestuurd zodat jij je alvast thuis op jouw vakantie kunt voorbereiden.Je gaat varen in de beste kano die voor dit doel geschikt is, namelijk een ruime lichtgewicht aluminium kano. Deze is koersvast, dus je peddelt niet van kant naar kant maar mooi rechtuit. Je mag ook voor een wat luxere carbonfiber kano kiezen. Deze vaart net zo licht, heeft wat betere zitjes, maar wel helaas wat minder bagageruimte.

Je peddelt in beide kanotypes hartstikke licht, ondanks dat je bagage bij je hebt. Het water draagt immers het gewicht en door het draagvermogen en de stroomlijn van de kano ondervind je een minimum aan weerstand.

Overnachten tijdens deze avontuurlijke vakantie.

Onderweg kan er gekampeerd worden op een van de vele, direct aan het water gelegen kanocampings.

kanotrektocht offerte

Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een trekkershut te huren, of naar een Bed en Breakfast te gaan.

Helaas kunnen we B&B's of trekkershutten niet voor je reserveren. Dat zal je dan zelf moeten doen. We adviseren je echter liever, om te gaan kamperen. Dan zit je niet vast aan een reservering, voor mocht het tegen zitten. Bij kamperen kun je een kanotocht zelf indelen zoals het jou die dag uitkomt. Want op een camping is altijd wel plek.

De uitrusting die je nodig hebt voor een avonturenvakantie.

Mensen die zelf geen compacte lichtgewicht kampeerspullen hebben, kunnen die bij ons huren. Er zijn zelfopblazende slaapmatjes, lichtgewicht tenten, waterdichte tonnen en waterdichte bagagezakken.

Genieten bij het kampvuur.

Het ultieme vrijheidsgevoel wordt pas helemaal compleet als je gaat besluiten om onderweg op een houtvuurtje te gaan koken. De materialen hiervoor en lekkere recepten zijn bij ons verkrijgbaar. Voor voldoende brandhout wordt gezorgd. Brandhout hakken, vuurtje stoken, groenten snijden, koken op een houtvuur, en een lekker bakkie koffie bij het kampvuur na, maken deze avonturenvakantie compleet.